Een sterfgeval, wat nu?

1) Bel uw huisarts

Als eerste moet de huisarts van de overledene of de dienstdoende vervangende arts worden gewaarschuwd. Na het vaststellen van de dood zal de arts de A-verklaring en de B-verklaring afgeven. Beide formulieren zijn nodig voor de aangifte bij de Burgerlijke Stand.

2) Bel ons

Wanneer u contact met ons opneemt overleggen we allereerst wanneer u wenst dat wij u bezoeken. Dit kan direct maar ook in de loop van de dag.

BEL 0318 500 625 →
3) Uw uitvaartwensen

Wanneer wij de laatste zorg voor uw dierbare op ons mogen nemen, overleggen we graag samen met u vanaf welk moment en op welke wijze wij dit zouden doen. Het kan u helpen de eerste rouw te verwerken door zelf een actieve rol te spelen bij de laatste verzorging. Geeft u de verzorging liever uit handen, dan nemen wij die taak met liefde van u over. In beide gevallen kunt u op onze begeleiding rekenen.

Uw dierbare kan worden opgebaard in ons rouwcentrum in Veenendaal, Scherpenzeel of Renswoude. Maar natuurlijk ook bij u thuis.

4) De dagen tot de uitvaart

Bij opbaring thuis heeft u alle tijd die u nodig heeft om afscheid te nemen van uw dierbare. Wij verzorgen voor u de juiste materialen om opbaring aan huis mogelijk te maken. Ook wanneer uw dierbare in ons uitvaartcentrum De Kerkewijk is opgebaard kunt u deze te allen tijde bezoeken.

Voorafgaand aan de uitvaart kunt u nog in besloten kring afscheid nemen, samen met uw familieleden en vrienden. Dit kan zowel thuis als in het rouwcentrum. Het gaat in beide gevallen om wat u prettig vindt.

5) De uitvaart zelf

Bij de uitvaart kunt u een religieuze (kerk)dienst overwegen, of een niet-religieuze samenkomst in een uitvaartcentrum of crematorium. De overledene wordt herdacht in één of meer toespraken, preek of meditatie. Ook kan er muziek ten gehore worden gebracht. Eventueel in combinatie met een beeldpresentatie.

U kunt veel dingen zelf regelen, maar u kunt er ook voor kiezen om een gedeelte of zelfs alles uit handen te geven. Wij helpen u graag. Uiteraard in nauw overleg en geheel naar uw wensen.

6) Kosten & verzekering

Hoe zit het met de kosten voor uw uitvaart? Betaalt u deze zelf of hebt u een uitvaartverzekering die de kosten dekt? Waar u ook verzekert bent, u kunt altijd bij ons terecht en bent vrij in het kiezen van uw uitvaartbegeleider.

Wat zijn de kosten? →

Stel een vraag

Verstuur →

Contact

Rijksen UitvaartZorg
Kerkewijk 61
3901 EC Veenendaal

Telefoon   0318 500 625
Mobiel       06 415 621 99
E-mail        info@rijksenuitvaartzorg.nl


     © Rijksen Uitvaartzorg